Finale 11e Internationale Van Wassenaer Concours voor Ensembles Oude Muziek

Prijswinnaars

Op zaterdagmiddag 18 november 2000 vond de openbare finale plaats van het concours. Radio 4 gaf een live verslag van dit uiterst spannende evenement.

Uiteindelijk zijn door de onder leiding van de barokvioliste Marie Leonhardt staande jury en de publieksjury de volgende prijzen toegekend:

Beste Individuele prestatie (mogelijk gemaakt door de Stichting Musica Antica da Camera): de sopraan Marie Keohane van het ensemble Stravaganza!.

Vierde prijs: Stravanganza!

Derde prijs: KußKuß

Twee tweede prijze (mede mogelijk gemaakt door de JCP-Stichting): het vedelduo Musicke & Myrthe en het ensemble A La Russe (Fortepiano en Cello).

De Otto van Wassenaer Publieksprijs viel toe aan A La Russe, die als gevolg daarvan op zondag 19 november optreden in het programma Reiziger in Muziek. Nederland 3 om 11.00 uur.

Tevens werden diverse concertprijzen toegekend door de Stichting Muziek en Theater, de Stichting Musica Antica da Camera en diverse andere instellingen.

Meer over deze ensembles op de finalistenpagina.

Beeldverslag

Zo ging de finale er aan toe:

Voorzitter Nico van Schouwenburg opent het concours.

De Jury luistert aandachtig.

 

Bijvoorbeeld naar Musicke & Myrth, latere gedeelde tweede prijswinnaar.

 

Stravanganza! (vierde prijs) met de sopraan Marie Keohane, winnares van de individuele prijs, in een primadonna rol.

De Russische barokcellist van het ensemble A La Russe, winnaars van de Otto van Wassenaer Publieksprijs en van de tweede prijs.

Het ensemble KußKuß (derde prijs) bereidt zich voor.

Han Reiziger luistert aandachtig.

Marie Leonhardt legt namens de jury verantwoording af van de uitkomst van het beraad. De finalisten wachten op de achtergrond de uitslag af.