Wassenaer.net

De Van Wassenaers

Carel George van Wassenaer Obdam (1733 - 1800) was de derde zoon van Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam, en Dodonea Lucia van Goslinga. Hij was lid van de Staten van Friesland, later van Holland en Overijssel, gecommitteerde ter Staten-Generaal, lid van de Raad van State, grietman van Franekeradeel, raad ter Admiraliteit van Friesland, dijkgraaf van de Vijfdeelsdijken in Friesland, voorzitter van de Raad van State, gezant naar Wenen en Provisioneel Representant van het Volk van Overijssel. Hij trouwde in 1767 Jacoba Elisabeth van Strijen, dochter van Jacob en Geertruiid Blaeu en weduwe Dirk Trip. In Delden herinnert nu nog Hotel-Restaurant Carelshaven aan deze Carel.

Lees verder >> Carel George van Wassenaer Obdam (1733-1800)

Jacob van Wassenaer Obdam (1645 - 1714), was luitenant-generaal van de cavalerie. In deze rang fungeerde hij tijdens de Spaanse successie oorlog. In deze periode reisde hij ook als ambassadeur van de Staten-Generaal naar Engeland, Dusseldorf, Frankrijk, Polen en Pruisen.

Door zijn huwelijk in 1676 met Adriana Sophia van Raesfelt erfde hij van zijn schoonvader het landgoed Twickel bij Delden. Het echtpaar kreeg zeven kinderen, onder wie Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam.

Lees verder >> Jacob II van Wassenaer Obdam (1645-1714)

Monument voor Jacob van Wassenaer Obdam in het koor van de Grote Kerk in Den Haag

Jacob van Wassenaer, baanderheer van Wassenaer, heer van Obdam, Hensbroek, Spanbroek, Opmeer, Zuidwijk en Kernhem, Luitenant Admiraal Generaal der Vereenigde Nederlanden. Sneuvelt 13 juni 1665 voor de rede van Lowestoft. Praalgraf (zonder stoffelijk overschot, dat werd nimmer teruggevonden) door Bartholomeus Eggers, Grote Kerk, Den Haag. Trouwt te Maarssen, 28 april 1633 met Agnes van Renesse van der Aa. Zijn zoon, Jacob, trouwde in 1676 met Adriana Sophia van Raesfelt en zo kwam Twickel in het bezit van de Wassenaers.

Lees verder >> Jacob van Wassenaer Obdam (1610-1665)

Introductie

Introductie

Op deze site wordt een beeld gegeven van 800 jaar familiegeschiedenis van één van de oudste adellijke geslachten, de Van Wassenaers. »lees meer

Op 3 november 2000 was het 800 jaar geleden dat voor het eerst een Van Wassenaer in schriftelijk gedocumenteerde vorm verscheen. Dat feit vormde de aanleiding voor een aantal evenementen dat in 2000 en 2001 gezamenlijk het Van Wassenaer-project uitmaakte. Deze evenementen werden georganiseerd door een samenwerkingsverband waarvan de Familiestichting van Wassenaer, de Stichting Duivenvoorde, de Stichting Twickel, de Stichting Hollandse Historische Reeks, de Stichting Internationale van Wassenaer Concours en het Nationaal Archief deel uitmaken. Een team van eminente historici heeft daarnaast een schitterend geïllustreerd boek geschreven. In het Haags Historisch Museum en op Duivenvoorde en Twickel zijn bijzondere rondleidingen georganiseerd. Het Van Wassenaerconcours stond eveneens in het teken van dit jubileum en ook het Nationaal Archief rondde in 2002 een bijzonder archiefproject af.
Op deze nieuwe website treft u nadere informatie aan over de familiegeschiedenis in het algemeen, de familieleden, de projecten, boeken, tentoonstellingen en evenementen.

Index
Nieuwe website

Nieuwe website

Welkom op de nieuwe site van de Familie van Wassenaer. De eerste versie van deze site hebben we gelanceerd in het jaar 2000, bij het 800-jarig bestaan van de familie. »lees meer

We hadden veel te vertellen, bijvoorbeeld over de tentoonstellingen in het Haags Historisch Museum en in de oude familiekastelen Duivenvoorde en Twickel, het in de Hollands Historische Reeks uitgegeven boek 'Heren van Stand' en over diverse archiefinventarisaties. Nu, twintig jaar verder, vonden we het tijd om de site op te frissen en aan te passen aan de context en de webtechniek van deze tijd. De site verwijst naar aspecten van onze familiegeschiedenis, kunstobjecten en naar de diverse stichtingen en instellingen waaraan wij direct of indirect zijn geliëerd, en geeft informatie over andere publicaties en tentoonstellingen als dat actueel is.
Mocht je naar aanleiding daarvan verdere informatie willen ontvangen, dan kun je die aanvragen op info@wassenaer.net.

Wij zijn Robert Koumans van NAIT Media Ventures heel dankbaar voor de productie van de nieuwe site. En Stichting Jacoba van Wassenaer Fonds voor de financiering van deze update.

Wij wensen je veel plezier toe bij je rondgang over onze site. Als je wilt kun je feedback achterlaten door hier te klikken.

Arent van Wassenaer
Voorzitter bestuur Familiestichting van Wassenaer

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Nieuws

Nieuws

Klik hier voor de laatste nieuwsberichten van / over de familie.

Boeken

Boeken

Er zijn meerdere boeken gepubliceerd over de familie van Wassenaer.
Klik hier voor de lijst.

Activiteiten